Laboratorieingenjör/analytisk kemist

Safe Control Materialteknik AB är ett oberoende laboratorium som är ackrediterat av Swedac. Vi är inne i en expansiv fas och behöver förstärka vår avdelning Miljöteknik. Vi söker därför en laboratorieingenjör/analytisk kemist som tycker om att driva och ansvara för egna projekt. Du kommer att arbeta i vårt nya kemilabb med det senaste inom teknik och utrustning.

Jobbprofil
Du kommer att arbeta på avdelningen Miljöteknik där du ska driva och utföra egna projekt inom laboratoriet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att analysera byggmaterial med avseende på förekomst av asbest samt registrering av inkommande miljöprover.

Vår analysmetod avseende asbestförekomst är ackrediterad av Swedac. Vi använder oss av polariserade ljusmikroskop med faskontrast (PLM). Vi har tillstånd av Arbetsmiljöverket att hantera asbesthaltigt material. Hantering och analys sker i kontrollerad och godkänd miljö. 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är systematisk, noggrann och analytisk. Erfarenhet av att använda ljusoptiskt mikroskop och analys i  svepelektronmikroskop (SEM) är meriterande. Även en högskoleutbildning inom kemi eller miljö är meriterande. Du skall behärska svenska i tal och skrift obehindrat.

Asbestanalys

 

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, strukturerad, lösningsorienterad och har en god social förmåga. Du trivs i att arbeta i ett högt tempo samt att ha en självgående roll. Uppdragen utförs oftast med snäva tidsramar.

Noggrannhet, detaljkänsla och viljan att utföra ett kvalitetsarbete är mycket viktiga egenskaper. Vi skriver rapporter på både svenska och engelska varför goda kunskaper i båda språken, i tal och skrift, är ett krav.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Hisingen, Göteborg
Anställningsform: Heltid
Lön: Månadslön

Ansökan
Skicka in ditt CV med personligt brev senast den 31 januari 2024 till jobb@safecontrol.se. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Kontaktperson 
Vid frågor om tjänsten, kontakta ansvarig Miljöteknik:
Catarina Wernlund
E-post: catarina.wernlund@safecontrol.se

 

 

Kontaktperson

Catarina Wernlund
Ansvarig: Miljöteknik
Telefon: 031-65 64 93

Lars Andersson
VD
Telefon: 031-65 64 86

fornamn.efternamn@safecontrol.se 

 

swedac-ackreditering-5622

Ackreditering

Safe Control Materialteknik AB är ackrediterat sedan 2001 och innehar flexibel ackreditering sedan 2016. All provning sker mot europeiska och internationella standarder.

Se vår ackrediteringsomfattning »

 

    Share This