Kemist/Laboratorieingenjör

Safe Control Materialteknik AB är ett oberoende laboratorium som är ackrediterat av Swedac. Vi är inne i en expansiv fas och behöver förstärka vår avdelning Miljöteknik.

Jobbprofil
Du kommer att arbeta på avdelningen Miljöteknik där du ska driva och utföra egna projekt inom laboratoriet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att analysera byggmaterial med avseende på förekomst av asbest, rapportskrivning och rapportering till kund. Tillsammans med dina kolleger delar ni på arbetsuppgiften att ta emot och hjälpa kunder med registrering av inkommande miljöprover.

Vår analysmetod avseende asbestförekomst är ackrediterad av Swedac. Vi använder oss av polariserade ljusmikroskop med faskontrast (PLM). Vi har tillstånd av Arbetsmiljöverket att hantera asbesthaltigt material. Hantering och analys sker i kontrollerad och godkänd miljö. 

Asbestanalys

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är systematisk, noggrann och har lätt för att lära. Erfarenhet av att använda mikroskop är önskvärt. En högskoleutbildning inom kemi är meriterande. Erfarenhet av att utföra undersökning samt analys i svepelektronmikroskop (SEM) är önskvärt.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, noggrann, strukturerad, lösningsorienterad och har en god social förmåga. Du trivs i att arbeta i ett högt tempo samt att ha en självgående roll. Uppdragen utförs oftast med snäva tidsramar.

Noggrannhet, detaljkänsla och viljan att utföra ett kvalitetsarbete är mycket viktiga egenskaper. Vi skriver rapporter på både svenska och engelska varför goda kunskaper i båda språken, i tal och skrift, är ett krav.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Hisingen, Göteborg
Anställningsform: Heltid, tills vidare med provanställning initialt
Lön: Månadslön

Ansökan
Skicka in ditt CV med personligt brev senast den 30 september 2023 till jobb@safecontrol.se. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Postadress
Safe Control Materialteknik AB
Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg

Kontaktperson avseende tjänsten
Catarina Wernlund
Ansvarig: Miljöteknik
Telefon: 031-65 64 93

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare
Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med ovan nämnda avseende ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Catarina Wernlund
Ansvarig: Miljöteknik
Telefon: 031-65 64 93

Lars Andersson
VD
Telefon: 031-65 64 86

fornamn.efternamn@safecontrol.se 

 

swedac-ackreditering-5622

Ackreditering

Safe Control Materialteknik AB är ackrediterat sedan 2001 och innehar flexibel ackreditering sedan 2016. All provning sker mot europeiska och internationella standarder.

Se vår ackrediteringsomfattning »

 

    Share This