14 juni 2018

Kvalitetssäkra ert metalliska material hos oss

Kvalitetssäkringen innebär att vi på Safe Control kontrollerar om materialet motsvarar angivna krav för standarden och/eller specifika kundkrav, samt att vi verifierar certifikatet. Detta sker genom förstörande provning.

Vi har mekanisk provning

I vårt provningslaboratorium analyseras, undersöks och provas mekaniska, kemiska och strukturella egenskaper samt dess korrosionsbeständighet. Provning utförs i både svetsade material och i grundmaterial mot gällande nationella och internationella standarder. Allt sker i kontrollerad miljö.

Mekanisk provning, kemiska analyser, strukturundersökningar och korrosionsprovning av ett material eller en produkt är ett av flera betydelsefulla verktyg i samband med leveranskontroll samt för att säkerställa en god kvalitet.

Vill du veta mer om vår kvalitetssäkring av material?
Kontakta vår kvalitetschef Johan Ageryd på telefon: 031-656494.

Mer om Kvalitetssäkring av metalliska material »

Ny utrustning för provning av plåt för djupdragning

Djupdragning av metaller medger tillverkning av sömlösa och komplexa detaljer i en metall då det skapas från ett enda stycke, exempelvis läskburkar och diskbänkar.

Djupdragningsprovning

Tillverkningsmetoden ställer stora krav på att ha koll på materialets egenskaper och dragfasthet. För att skapa produktens form tänjs eller sträcks plåten mellan två verktygshalvor och spänningar kan uppstå.

Med vår nya Sheet Metal Testing Machine kan vi, med hjälp av förstörande provning, kontrollera material för denna tillverkningsmetod.

Vill du veta mer?
Kontakta Johan Ageryd på telefon: 031-656494.

Ny utbildning i höst: Asbest

Asbestutbildning hos Safe Control

I höst kommer vi att erbjuda en ny utbildning - en halvdagsutbildning i asbest.

Den riktar sig till dig som behöver en djupare kunskap om asbest och om vad Arbetsmiljöverkets föreskrifter innebär i form av ansvar och krav.

Utbildningen äger rum torsdagen den 27 september och du kan välja mellan för- eller eftermiddag.

Asbest - halvdag »

Göteborgsvarvet 2018

Lördagen den 19 maj klockan 14.21 var det dags för Team Safe Control att göra Göteborgsvarvet!

Mer än hälften av personalen deltog och möttes upp i Slottsskogen. Stämningen var på topp, åskådarna hejade fram alla som passerade vilket gav en extra kraft till både viljan och benen.

Vi deltog i Göteborgsvarvet 2018
Våra tröjor till Göteborgsvarvet 2018

Det var varmt och mycket folk - en riktig folkfest i vårt kära Göteborg!

Några i Team Safe Control sprang hela vägen och andra körde intervall. Alla kom i mål och nu har vi redan börjat planera inför Göteborgsvarvet 2019!

Dataskyddsförordningen - GDPR

Safe Control Materialteknik AB arbetar aktivt med att skydda våra kunders och andra kontakters personuppgifter. Den nya lagen, Dataskyddsförordningen, som trädde i kraft den 25 maj 2018 stärker företagets riktlinjer avseende personlig integritet.

Innehållet i våra nyhetsbrev är endast information, kunskap och mervärde kring vår verksamhet, våra utbildningar samt verksamhetsnära nyheter. Den enda uppgiften vi sparar för utskicken är din e-postadress och den lämnar vi inte till en tredje part.

Läs vår uppdaterade Integritetspolicy »

Safe Control Materialteknik vänder sig till företag som har behov av att kvalitetssäkra, analysera eller på annat sätt undersöka ett material. Vi utför provningar, analyser och undersökningar av främst metalliska material samt miljöprovningar på byggmaterial. Safe Control Materialteknik är ett komplett, fristående och ackrediterat laboratorium som innebär att vi kan tillgodose våra uppdragsgivares skiftande behov.