13 juli 2017

Inbjudan till frukostseminarium 29 augusti

Mekaniska förband mot 1090

Införandet av Eurokodsystemet innebär att regler har ökat tydligheten inom området av mekaniska förband i stålkonstruktioner.

Välkommen till ett frukostseminarium som handlar om hur standarden EN 1090-2 tydliggör användandet och utförandet när det gäller fästelement i stålkonstruktioner.

Vår föreläsare Björn Malmqvist kommer i korthet redogöra för de regelverk som styr, terminologi och produktkrav. Seminariet avslutas i vår avdelning för Mekanisk provning där vi visar några moment vid provning av mekaniska förband.

Tid och plats

Tid
Tisdag 29 augusti klockan 08.00 - ca. 10.00
Innan seminariet startar är du välkommen på frukost mellan klockan 07.30 och 08.00 i vår foajé.

Plats
Safe Control Materialteknik AB
Tillgängligheten 1, 417 01 Göteborg

Anmälan
Anmälan skickas till anmalan@safecontrol.se senast den 25 augusti.
Seminariet är avgiftsfritt. Antalet platser är begränsat, anmäl dig därför genast för att säkerställa din plats. Du får gärna ta med dig en kollega.

Varmt välkommen önskar vi på Safe Control!

Föreläsare

Björn Malmqvist är Teknisk chef på Nordic Fastening Group AB och har mångårig erfarenhet av tillverkning, provning, verifikation och dokumentation av fästelement i stålkonstruktioner.
Björn är föredragshållare på bland annat SBI Stålbyggnadsdagar, har skrivit artiklar i exempelvis Stålbyggnadsnytt och är anlitad som teknisk expert i skruvfrågor enligt EN 1090-2.

Safe Control utför provning mot 1090

Safe Control Materialteknik utför provning av bland annat svetsprocedurerarmering och termisk skärning

Laboratoriet kvalitetssäkrar metalliska material, vilket innebär att materialet kontrolleras om det motsvarar angivna krav för standarden och/eller kundspecifika krav, samt att vi verifierar certifikatet. Under processen utförs exempelvis mekanisk provning, kemiska analyser, strukturundersökningar och korrosionsprovning.

Kontakta Johan Ageryd för mer information, telefon: 031-656494.

Safe Control Materialteknik vänder sig till företag som har behov av att kvalitetssäkra, analysera eller på annat sätt undersöka ett material. Vi utför provningar, analyser och undersökningar av främst metalliska material samt miljöprovningar på byggmaterial.

Safe Control Materialteknik är ett komplett, fristående och ackrediterat laboratorium som innebär att vi kan tillgodose våra uppdragsgivares skiftande behov.