16 juni 2017

Karlatornet - Nordens högsta byggnad

I vårt förra nyhetsbrev rapporterade vi om det planerade Volvo Campus. Ett annat uppmärksammat projekt, i närhet till Safe Control Materialteknik, är det planerade bygget av Karlatornet, en 240 meter hög skyskrapa på Hisingen i Göteborg.

Byggnaden, som blir Nordens högsta med sina 72 våningar, ska rymma 570 bostäder. Ca 13.000 personer har redan anmält sitt intresse. Ett av mäklarföretagen är internationella ESNY som drivs av Fredrik Eklund, känd från bland annat Million Dollar Listing.

Karlatornet blir en del av den nya stadsdelen Karlastaden som totalt kommer att bestå av 10 kvarter med bostäder, kontor, handel och service. Initiativtagare till projektet är Ola Serneke, VD och grundare till byggkoncernen Serneke. Byggnadsnämnden och kommunfullmäktige har godkänt detaljplanen och byggstart planeras till hösten 2017.

Mer information om projektet »

Fotomontage: Serneke

Jourservice för inlämning av miljöprover

Nu kan du lämna dina miljöprover i vår jourbrevlåda under semester och klämdagar.

I foajén, utanför vår reception, finns allt du behöver för att lämna in ett materialprov för analys.

Stationen för självservice är redan välanvänd och uppskattas av många som har bråttom.

Ny medarbetare - Anders Hedlund

Vi hälsar Anders Hedlund varmt välkommen till vårt gäng!

Anders arbetar med våra tjänster inom Kemi, Mekanisk provning och Metallografi. Anders kommer närmast från Teknologisk Institutt i Oslo.

Sommarens öppettider

Midsommarafton är snart här och strax därefter börjar semestern för många. Vi har lite förändringar i våra öppettider enligt nedan.

Midsommarafton
Fredag 23 juni har vi stängt.

Veckorna 30-31
Större delen av personalen har semester och laboratoriet har därför stängt 24 juli till 6 augusti.

Miljöteknik har jouröppet veckorna 30-31
Miljöprover kan med fördel lämnas i vår foajé mellan klockan 07.30-16.00.
Svarstiderna kan bli något förlängda under denna perioden.

Har du några frågor? Kontakta Veronica Orvheden på telefon 031-656495.

Safe Control Materialteknik vänder sig till företag som har behov av att kvalitetssäkra, analysera eller på annat sätt undersöka ett material. Vi utför provningar, analyser och undersökningar av främst metalliska material samt miljöprovningar på byggmaterial.

Safe Control Materialteknik är ett komplett, fristående och ackrediterat laboratorium som innebär att vi kan tillgodose våra uppdragsgivares skiftande behov.