Safe Controls utbildningsverksamhet

catarina

2017-11-16

Safe Control har startat upp en utbildningsverksamhet som riktar sig till personer och företag som arbetar med metalliska material. I kursutbudet finns bland annat Materiallära och Granskning av WPS.

- Vi upplever att det finns en stor efterfrågan på ökad kunskap vad gäller exempelvis hur man ska tolka ett materialcertifikat eller hur man granskar ett svetsdatablad, säger Catarina Wernlund, ansvarig för utbildningar hos Safe Control. Det har vi inte minst märkt genom alla frågor vi har fått under årens lopp. Vi beslöt därför att ordna korta, effektiva utbildningar med experter, inom respektive område, för att tillfredsställa efterfrågan på ökad kompetens.

- En uppskattad del i våra utbildningar är att våra deltagare även får ta del av praktiska exempel i vårt laboratorium. Samtliga våra lärare har arbetat eller arbetar dagligen med de områden de undervisar i. Nu i höst har vi genomfört utbildningar gällande Materiallära, Tolkning av materialcertifikat och Granskning av WPS. Dessa fortsätter vi med i vår, kompletterat med bland annat en utbildning om Mekaniska skruvförband, avslutar Catarina.