September 2020

Vi investerar i större ugn för provning av armeringsjärn

För att erbjuda våra kunder ännu bättre service och så korta leveranstider som möjligt har vi investerat i en ny ugn för värmebehandling av armeringsjärn, samt en maskin för automatisk mätning av kamgeometri.

Ugnen, som har en kapacitet på 300°C, kan åldra detaljer upp till en meter samt har plats för flera prover samtidigt. Efter värmebehandling kan provet appliceras i den optiska mätutrustningen som automatiskt mäter armeringsjärnets kamgeometri.

- Investeringarna innebär att vi ökar kvaliteten ytterligare på våra provningar, kan ta flera uppdrag och erbjuda snabbare leveranstider, säger Andreas Alm, ansvarig för vår mekaniska verkstad.

Läs mer om provning av armering »

Vid frågor kontakta Andreas Alm på telefon 031-656496 eller via e-post, andreas.alm@safecontrol.se.

Safe Control Materialteknik vänder sig till företag som har behov av att kvalitetssäkra, analysera eller på annat sätt undersöka ett material. Vi utför provningar, analyser och undersökningar av främst metalliska material samt miljöprovningar på byggmaterial. Safe Control Materialteknik är ett komplett, fristående och ackrediterat laboratorium som innebär att vi kan tillgodose våra uppdragsgivares skiftande behov.