Juli 2020

Safe Control nyanställer och investerar

Här kommer sista nyhetsbrev före sommaren med information om vikten av att analysera sitt dricksvatten, våra utbildningar samt våra öppettider under sommaren.

Det gångna året har varit omtumlande och annorlunda för oss alla. Vi på Safe Control glädjer oss därför extra åt att vi har kunnat genomföra våra planer för första halvåret av 2020.

Detta innebär att vi har förstärkt vår personalstyrka med två nyanställningar, gjort investeringar av teknisk utrustning och utfört en omfattande ombyggnation inom Miljöteknik, Mekanisk verkstad, Metallografi och Kemi. 

I tidigare nyhetsbrev har vi informerat om att vi har utökat vår ackreditering med ytterligare två metoder inom Miljöteknik och Kemi. Allt detta för att vi ska kunna erbjuda våra kunder fler, bättre och snabbare tjänster.

Safe Control Utbildning

Utbrottet av Coronapandemin innebär att vårens utbildningar ställdes in. Just nu pågår planeringen av höstens utbildningsverksamhet. I linje med Folkhälsomyndighetens restriktioner kring sammankomster och resande kommer vi att ställa om och erbjuda våra utbildningar digitalt alternativt digifysiskt. Detta gäller även våra företagsanpassade seminarier/workshops och utbildningar.

Vi återkommer så snart som möjligt med höstens datum för våra utbildningar som också kommer att anges på vår hemsida.

Intresseanmälan skickas till anmalan@safecontrol.se »

Safe Control erbjuder utbildningar inom verksamhetsnära områden, det vill säga inom Miljöteknik avseende miljö- och hälsofarliga ämnen samt Materialteknik avseende metalliska material. Utbildningarnas syfte är att hjälpa företag med fördjupning av kunskap, uppdatering av krav och föreskrifter och annan kompetensutveckling.

Dricksvatten bör kontrolleras minst vart tredje år

I Sverige dricker drygt en miljon permanentboende och ungefär lika många fritidsboende vatten från enskilda vattentäkter, till exempel från egen brunn. Som fastighetsägare/brunnsägare är man ansvarig för att driva och sköta den egna brunnen och ansvarar därmed för vattenkvaliteten.

Livsmedelsverket rekommenderar att man kontrollerar sitt dricksvatten minst vart tredje år. I många fall tas prover endast då man känner smakförändringar, konstig lukt eller att vattnet har ändrat färg. Men det kan vara problem med dricksvattnet utan att man märker det.

Vi på Safe Control Materialteknik ombesörjer analyser av dricksvatten. Särskilda provtagningskärl ska användas och kan hämtas i receptionen på Safe Control. Tillsammans med provtagningskitet fås instruktioner om hur provtagningen skall utföras.

Läs mer om vattenanalyser »

Våra öppettider under sommaren

Avdelningen Miljöteknik har öppet hela sommaren. Övrig laboratorieverksamhet har stängt under perioden 27 juli och 9 augusti (veckorna 31 och 32).

Vi tar emot material för provning och analys alla vardagar mellan 07.30-16.00.
I vår foajé finns en inlämningsstation där ni själva registrerar era prover.

Webbshopen för miljöanalyser är alltid öppen - safecontrol.nu

Har ni frågor? Vi svarar hela sommaren på 031-65 64 70.

Vi önskar er alla en fin sommar!

Hälsningar från oss på Safe Control Materialteknik AB

Safe Control Materialteknik vänder sig till företag som har behov av att kvalitetssäkra, analysera eller på annat sätt undersöka ett material. Vi utför provningar, analyser och undersökningar av främst metalliska material samt miljöprovningar på byggmaterial. Safe Control Materialteknik är ett komplett, fristående och ackrediterat laboratorium som innebär att vi kan tillgodose våra uppdragsgivares skiftande behov.